Energihalvøen

Energihalvøen

På Asnæs er der i 2012 opstillet 6 vindmøller på 3 MW. Solcelleparken på Asnæs, der åbnede op til jul i 2015, kan producere op til 61 MW.

Solcelleparken er ejet af det tyske firma Wirsol og fylder 80 ha af jordene tilhørende Lerchenborg. Parken har en årlig produktion på 61.000 MWh svarende til forbruget hos 30.000 husholdninger eller mere end alle husholdninger i Kalundborg kommune. På AC-siden leverer anlægget 43,6 MW.

Når anlægget netop blev taget i brug kort før jul i 2015 er forklaringen at reglerne sikrer ejeren 1,02 kr. pr. kWh i 10 år mod 88 øre hvis anlægget først var kommet i drift i 2016. Det giver en forskel på over 85 mill. Kr. i de første ti år af anlæggets levetid. Prisen på solcelleparken er ikke kendt, men menes at være omkring 500 millioner kr.

Når Asnæs er valgt som hjemsted for solcellerne er det fordi der er rigtig mange solskinstimer på Asnæs og der samtidig er ret meget vestenvind til køling af solcellerne. Det skal sikre en meget høj produktion af strøm.

Et af de større anlæg på Asnæs er Asnæsværket, som forsyner Kalundborg med strøm, fjernvarme og damp til industrien. I dag er der to driftsklare anlæg på Asnæsværket. Blok 2, en af de gamle blokke, forsyner det meste af året byen med energi. Den er på 120 MW. Den nyere blok, blok 5, er på 500 MW, men er ikke ret meget i brug . Årsagen er at der ikke længere er behov for så meget energi og at blokken varmes op af kul.

Det er besluttet at bygge en ny blok på Asnæsværket, som skal varmes op med flis og andre vedvarende brændsler. Blokken bliver på 140 MW.

 

 

Energi anlæg

  • 6 vindmøller.
  • Solcellepark.

Kraftværk med produktion af strøm, damp og fjernnvarme.

  • Bioethanolfabrik.
  • Raffinaderi.

The Best

 

Copyright @ danpress, www.danpress.dk - nec@danpress.dk