Vesterskoven

Vesterskoven

Asnæs Vesterskov er på 207 ha ög dækker et areal på tværs af Asnæs. Den offentlige vej fører igennem skoven til Havnemark, hvor der er parkeringsplads og et godt udgangspunkt for ture i skoven og rundt om spidsen af Asnæs.

Asnæs Vesterskov er PEFC-certificeret. Det betyder at skoven drives bæredygtigt, miljømæssigt forsvarligt, socialt gavnligt og økonomisk levedygtigt.

Kysten rund om Asnæs er også et yndet sted for fiskere som navnlig fanger mange hornfisk.

Det er konfortabelt at færdes på de fleste skovveje i Asnæs Vesterskov, men enkelte steder kan der være meget vådt hvis det har regnet meget. Langs kysten mod Kalundorg Fjord er der mange sten og der kan være væltede træer.

Fra parkeringspladsen ved Havnemark er det muligt at gå rundt om spidsen af Asnæs og gå ture i skoven. Turen til spidsen af Asnæs går først af en grusvej mod nordvest til en kvægfold. Her er det nødvendigt at gå på stranden forbi de første buske dukker op. Herfra går der en smal trampesti i kanten af marken helt ud til folden på spidsen af Asnæs. Her er der lavet en låge ind til folden. I folden går en del kvæg, men bortset fra at de kan være ret nysgerrige, er det trygt at færdes i folden ned til det sydvestlige hjørne af Asnæs. Turen tilbage går igen af en trampesti i kanten af marken. Stranden er fyldt med sten og ikke let at færdes på.

Copyright @ danpress, www.danpress.dk - nec@danpress.dk